MURO team
Sep 21, 2022

Konemyynnistä operaattoriliiketoimintaan palvelurobotiikka-alalla

Palvelurobottimarkkinan selvä kasvu on jo totta ja tätä päivää. Esimerkiksi kuljetus-, desinfiointi- ja siivousrobottien myynti on kasvanut noin 30 prosentin vuosikasvuvauhtia viime vuosina. COVID-19 -pandemia on vain tuonut lisänostetta robottien hyödyntämiseen. Palvelurobotiikka-ala voisi kuitenkin kasvaa kovempaakin tahtia. Ala on hyvin fragmentoitunut ja palvelurobotiikan start-up -yrityksiä löytyy maailmalta tuhansia. On tarpeena saada alan yritykset kasvamaan ja liiketoiminta skaalautumaan kunnolla.

Esittelemme tässä visiopaperissa yhdessä kotimaisten huippuyritysten kanssa jalostamamme vision, jolla palvelurobotiikka-ala ponnistaa merkittävään kasvuun ja myös viennin kasvuun suomalaisten yritysten toimesta. Visiossa yhdistyvät ovat 1) monikäyttörobotit (”multi-purpose robots, MURO”), jotka pystyvät suorittamaan useampaa kuin yhtä tehtävää, 2) heterogeenisen, jaetussa käytössä olevan monikäyttörobottilaivueen ohjaukseen ja optimointiin kehitetyt ohjelmistot ja 3) operaattoriliiketoimintamalli, jolla asiakkaat ostavat robottien mahdollistamia palveluja.

Olisiko mahdollista luoda palvelurobotiikkamarkkina, joka toimii täysin uudenlaisella liiketoimintalogiikalla? Kysymme tässä julkaisussa monta ”Mitä jos?”-kysymystä. Niiden kautta luodaan visio, joka on jotain muuta kuin mitä tämä päivä on ja mikä on ilmiselvää - sellaista mikä on ”Beyond the Obvious”. 

Lue visiopaperi

participate!

Connect with the MURO ecosyStem

We are open for collaboration. Please tell us how you want to participate.

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Get our Newsletter

Stay tuned with our latest developments including, news, publications and events

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.